Voor werknemers

Wie langdurig arbeidsongeschikt raakt, ziet veel op zich af komen. Er treden allerlei procedures in werking, er is verplicht overleg met de werkgever, de arbodienst en/of bedrijfsarts, en de term re-integratie staat overal centraal.  Op verzoek van werkgevers nemen we contact op met zieke (ex)werknemers om hen te ondersteunen in deze complexe materie. Werkgevers hebben er baat bij dat de werknemers een helder beeld hebben bij de gang van zaken tijdens het re-integratietraject. Daarom helpen we met de ins en outs van alle processen waarmee u als arbeidsongeschikte (ex)werknemer te maken krijgt.

h

Ziek: de eerste 2 jaar

Wie langere tijd ziek is en (tijdelijk) niet het eigen werk kan doen, moet om de tafel met de werkgever en de arbodienst of bedrijfsarts om een re-integratietraject te starten. Tijdens dit traject begeleiden we werknemers om alle opties en kansen in kaart te brengen.

Lees meer
h

Na 2 jaar nog ziek?

Na 2 jaar (104 weken) stopt de Ziektewet-periode en de doorbetaling van uw loon. Ziet het ernaar uit dat u ook -deels- arbeidsongeschikt bent na die tijd? Dan informeren we u ruim op tijd over het aanvragen van een zogeheten WIA-uitkering. Komt u in aanmerking?

Lees meer